Egy család lett a BAAB. Villáminterjú az új korong kapcsán.

2018-as megalakulású BAAB zenekar (Pulius Tamás, Hargita Gábor, Fábián Tamás, Horváth Barnabás Botond) júliusban jelentette meg első nagylemezét Régi jó dolgok címen. Ez alkalomból álljon itt egy villáminterjú az igencsak izgalmas  formációval.

nikiahatos: Sok zenész úgy tartja, hogy egy album sosem készül el igazán. Mindig hozzányúlnának még valamihez, de egyszer csak abba kell hagyni a munkát. Te is így érzed?
Gábor: Igen, abszolút…
F. Tomi: Eléggé szőrszálhasogatók vagyunk, ha a dalainkról van szó, hosszú ideig tartott, mire elnyerték a végleges formájukat. Valószínűleg mindenkinek lenne még ötlete, hogy mit lehetne még változtatni rajtuk, de valahol el kellett vágni a folyamatot.

nikiahatos: Ez a formáció első nagylemeze. Milyen érzés ezt olvasni, hallani, tudni?
Barna: Nagyon jó. Mivel a lemez producere is én voltam, engem töltött el a legnagyobb örömmel, mikor végre learchiválhattam a fájlokat. Egyébként azóta nagyon sok pozitív visszajelzést kaptunk, aminek baromira örülünk.

nikiahatos: Nagyon izgalmas a korong koncepciója, miszerint a világ, és az ember is folyamatos változik. Miben változott az életed, a BAAB létezése óta?
Barna: 100%-ban többet énekelek, mint előtte. 
Gábor: Lett még egy családunk. 

nikiahatos: Már a dalok címei is figyelemre méltóak. Hangerő, Oxigén, Küldtem képet, Nemtelen. Nyilván minden nóta egy szeretett gyerek, de perpillanat melyik a kedvenc szerzemény? Kiknek ajánlanád?
Barna: Én például a Houstont, bárkinek javasolnám, mert abban elég erős társadalomkritikát fogalmazunk meg, ami mindenki számára aktuális lehet.
Gábor: Nekem a Nemtelen a kedvencem, azt ajánlanám mindenkinek, de emellett az Ó, kapitányt külön küldeném anyukámnak.
P. Tomi: Az Ó, kapitányt választanám én is, az egy olyan dal a lemezről, amit nagyon sokan kiemelnek, úgyhogy az szerintem sok embernek beragadhat… De amúgy az összeset ajánlom mindenkinek.
F. Tomi: Az egyik kiemelten kedvenc dalom nekem is a Nemtelen, de egyébként érdemes az egész albumot pörgetnie 0-99 éves korig mindenkinek. Meg afölött is.