Ugrás a fő tartalomra

Egy család lett a BAAB. Villáminterjú az új korong kapcsán.

2018-as megalakulású BAAB zenekar (Pulius Tamás, Hargita Gábor, Fábián Tamás, Horváth Barnabás Botond) júliusban jelentette meg első nagylemezét Régi jó dolgok címen. Ez alkalomból álljon itt egy villáminterjú az igencsak izgalmas  formációval.

nikiahatos: Sok zenész úgy tartja, hogy egy album sosem készül el igazán. Mindig hozzányúlnának még valamihez, de egyszer csak abba kell hagyni a munkát. Te is így érzed?
Gábor: Igen, abszolút…
F. Tomi: Eléggé szőrszálhasogatók vagyunk, ha a dalainkról van szó, hosszú ideig tartott, mire elnyerték a végleges formájukat. Valószínűleg mindenkinek lenne még ötlete, hogy mit lehetne még változtatni rajtuk, de valahol el kellett vágni a folyamatot.

nikiahatos: Ez a formáció első nagylemeze. Milyen érzés ezt olvasni, hallani, tudni?
Barna: Nagyon jó. Mivel a lemez producere is én voltam, engem töltött el a legnagyobb örömmel, mikor végre learchiválhattam a fájlokat. Egyébként azóta nagyon sok pozitív visszajelzést kaptunk, aminek baromira örülünk.

nikiahatos: Nagyon izgalmas a korong koncepciója, miszerint a világ, és az ember is folyamatos változik. Miben változott az életed, a BAAB létezése óta?
Barna: 100%-ban többet énekelek, mint előtte. 
Gábor: Lett még egy családunk. 

nikiahatos: Már a dalok címei is figyelemre méltóak. Hangerő, Oxigén, Küldtem képet, Nemtelen. Nyilván minden nóta egy szeretett gyerek, de perpillanat melyik a kedvenc szerzemény? Kiknek ajánlanád?
Barna: Én például a Houstont, bárkinek javasolnám, mert abban elég erős társadalomkritikát fogalmazunk meg, ami mindenki számára aktuális lehet.
Gábor: Nekem a Nemtelen a kedvencem, azt ajánlanám mindenkinek, de emellett az Ó, kapitányt külön küldeném anyukámnak.
P. Tomi: Az Ó, kapitányt választanám én is, az egy olyan dal a lemezről, amit nagyon sokan kiemelnek, úgyhogy az szerintem sok embernek beragadhat… De amúgy az összeset ajánlom mindenkinek.
F. Tomi: Az egyik kiemelten kedvenc dalom nekem is a Nemtelen, de egyébként érdemes az egész albumot pörgetnie 0-99 éves korig mindenkinek. Meg afölött is.

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Anymood: "Érzelmi alapon írunk zenét"

Bencsik Tamarát sokan a 2008-as Megasztárban ismerték meg. A dögös, tehetséges lány jelenleg az Anymood duójában állja meg helyét, ahol párjával együtt (Aydan) szolgáltatja a talpalávalót.
Mi az Anymood története? Hogyan ismerkedtetek meg egymással? 
Aydan: Mindketten ismerjük a legendás hajógyári szigetet, ahol közel 10 évig voltam rezidens. Tamara pedig nem csak a hangja, de a férfimagazinokban tett pózai miatt is népszerű. Bevallom, nekem az utóbbi kapcsán ugrott be először, hogy ki is ő. Utólag tudtam meg, hogy a művésznő már régen kifigyelt magának a pult mögül, hiszen fellépései után gyakran megjelent nálunk, és mulatott a zenéimre. Aztán az egyik oldalon írt rám először, és elmondta, hogy tetszik neki, amit képviselek. Kiderült, hogy producerkedik, és 100%-ban egyezik a zenei ízlésünk. Innentől elindultak köztünk az ötletcserék, majd megszületett az első közös számunk, mely a mai napig az egyik legkedveltebb dalunk, az OVER.

Mitől más ez a formáció, mint a többi?
Aydan: Elsősorban …

Best of 2019: A legstílusosabb női előadók

A színpadon bizonyító, minden szinten igazán jól összerakott énekesnők nem csak zenéjüknek, de külsejüknek is nagy figyelmet szentelnek. 2019-ben számomra az alábbi négy rendkívül eredeti hölgy volt a leginspirálóbb stíluskirálynő. Összeállításomban olyan fotókat hozok az énekesnőkről, amelyek nem színpadon készültek, hiszen öltözékeikre a szürke hétköznapokon és az egyéb szereplésekkor is gondosan odafigyelnek.
Nagyváradi Nelli  (Dal ajánló: ÉNB Karola - Ideje megbocsájtani)
2017 és 2018 után most sem tudom kihagyni a Best of listáról Nagyváradi Nellit, aki még mindig borzasztó rafináltan keveri az extravagáns és a nőies vonalat. Ez a nő egyszerűen nem ismeri az unalmas összeállítás fogalmát, bármelyik stílusba kóstol is bele, hihetetlenül tüzes kis inspiráció. A NOA énekstúdió tanárnénije az év során különösen sokszor bújt a VDR szettjeibe, nem csoda, hiszen ezeket a ruhákat szinte kivétel nélkül ráöltötték.

Péterfy Bori (Dal ajánló: Hősök feat. Péterfy Bori – Te vagy a veszély)
Bori v…

Itt egy újabb szép nóta Tkyd és a Hősök tálalásában

Aktívan indítja az új évtizedet Tkyd. Az előadó január 8-án jelentette meg legutóbbi klipjét Kövek a zsebben címmel, ám máris itt van egy újabb közreműködés tőle. A rapper ismét a Hősök srácaival alkotott közösen és az eredmény Ugyanúgy, mint a Próbáld meg, Lassul a gép, Bevesszük a várost, az Ikonok, vagy éppena Ha én lennék a főnök szerzemények esetében is, finom kis minőség lett. Életszagú tartalom, bőröd alá kúszó dallamvilág, hatalmas flow. Indíts el a videót nyomban!
Zene: Mr. JoeKer. Szöveg: Eckü, Tkyd, Mentha Kamera: Ozsváth Gergely, Plank Csaba.
Vágás és utómunka: Elyazgi Dénes
szerző: nikiahatos