Ugrás a fő tartalomra

INTERJÚ & ONLINE PREMIER: Nincs lehetetlen az alkotásban! Megjelent Temesi Berci negyedik lemezének előfutára.

Hamarosan megjelenik Temesi Bertalan szóló karrierjének negyedik albuma, amelyen csak és kizárólag szimfonikus hangszerelésekkel dolgoztak a kiváló szerzők. A basszusgitáros, zenei rendező, producer, zenekar vezető, session-zenész, basszusgitár-instruktor ráadásul dupla nagylemezzel készül, Symphosium 40 címmel. Létrejött ugyanis egy instrumentális, és egy énekes korong is, amelyen majdnem 100 közreműködő lesz hallható.

A mai napon pedig megérkezett a korong egyik előfutára, az Eltűnik a távolság. A dal címe persze nem véletlenül alakult így, hiszen a magyar zenészeken (Ferencz Péter 'Peet') és szövegírón (Lombos Marci) túl svéd társszerzők, és egy Németországban élő magyar ajkú, gyönyörű és tehetséges énekesnő (Bencsik Tamara) is hozzátette a szükséges pluszt a szerzeményhez. Ezzel a sokszínűséggel azt szerették volna érzékeltetni Berciék, hogy bár komoly távolságokra lehetünk egymástól, ha igazán alkotni szeretnénk, a jelenlegi helyzet sem gátol meg minket benne. Jöjjön hát egy miniinterjú a főhőssel:

nikiahatos: Honnan jött a dupla korong ötlete?
T. Berci: Az eddig megjelent lemezeim közül az első instrumentális volt, a másodikon már hallható volt két énekes dal is. A harmadik albumon szinte csak énekes dalok voltak. A Symphosium 40 a címében viseli, hogy idén 40 éves leszek, és ennek ünneplésére készültem egy rendhagyó lemezzel, amely összefoglalja az eltelt 40 évemet. Így az egyik korong csak énekes, a másik lemez pedig csak instrumentális szimfonikus dalokat tartalmaz majd.

nikiahatos: Milyen témákkal foglalkoztok az énekhangokat is tartalmazó korongon?
T. Berci: Az énekes lemez mondanivalója szövegek tekintetében többnyire pozitív mondanivalóval bír. A Jobb világ felé üzenete nem más, minthogy amikor mi felnövünk, a következő generáció viszi tovább mindazt, amit átadunk számukra, és általuk újra tisztán láthatjuk a világot. A Paradise arról szól, hogy mindig visszavágyunk oda, ahonnan származunk, és minden, amit gyerekkorunkban kaptunk, felnőtté válásunk során továbbadható. Egyszerűen tehát nem feledjük honnan jöttünk. Összességében emberi, és pozitív szemléletet sugároz az egész lemez szövegvilága, többnyire Lombos Marcinak köszönhetően. Külön köszönetem a legfontosabb szerző társamnak, aki a hangszerelést is megálmodta, ő pedig nem más, mint Bubenyák Zoli barátom.

nikiahatos: Miért pont Bencsik Tamarát kérted fel az Eltűnik a távolság-hoz
T. Berci: Az Eltűnik a távolság című dal arról szól, hogy bár fizikailag távolinak tűnhet minden megtett kilométer, mégis az alkotásban nincsenek gátak, távolságok. Szeretünk kreatívan teremteni. Svéd szerző társaimmal komponáltuk meg a dalt, és úgy éreztem, hogy Tamara hangja tökéletesen passzol hozzá. Sőt ráerősít a mondanivalóra, hiszen ő Németországban él, és ezzel a svéd-magyar-német kooperációs dallal igazán alá tudjuk támasztani azt, amit eredetileg üzenni akartunk vele.

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Anymood: "Érzelmi alapon írunk zenét"

Bencsik Tamarát sokan a 2008-as Megasztárban ismerték meg. A dögös, tehetséges lány jelenleg az Anymood duójában állja meg helyét, ahol párjával együtt (Aydan) szolgáltatja a talpalávalót.
Mi az Anymood története? Hogyan ismerkedtetek meg egymással? 
Aydan: Mindketten ismerjük a legendás hajógyári szigetet, ahol közel 10 évig voltam rezidens. Tamara pedig nem csak a hangja, de a férfimagazinokban tett pózai miatt is népszerű. Bevallom, nekem az utóbbi kapcsán ugrott be először, hogy ki is ő. Utólag tudtam meg, hogy a művésznő már régen kifigyelt magának a pult mögül, hiszen fellépései után gyakran megjelent nálunk, és mulatott a zenéimre. Aztán az egyik oldalon írt rám először, és elmondta, hogy tetszik neki, amit képviselek. Kiderült, hogy producerkedik, és 100%-ban egyezik a zenei ízlésünk. Innentől elindultak köztünk az ötletcserék, majd megszületett az első közös számunk, mely a mai napig az egyik legkedveltebb dalunk, az OVER.

Mitől más ez a formáció, mint a többi?
Aydan: Elsősorban …

Best of 2019: A legstílusosabb női előadók

A színpadon bizonyító, minden szinten igazán jól összerakott énekesnők nem csak zenéjüknek, de külsejüknek is nagy figyelmet szentelnek. 2019-ben számomra az alábbi négy rendkívül eredeti hölgy volt a leginspirálóbb stíluskirálynő. Összeállításomban olyan fotókat hozok az énekesnőkről, amelyek nem színpadon készültek, hiszen öltözékeikre a szürke hétköznapokon és az egyéb szereplésekkor is gondosan odafigyelnek.
Nagyváradi Nelli  (Dal ajánló: ÉNB Karola - Ideje megbocsájtani)
2017 és 2018 után most sem tudom kihagyni a Best of listáról Nagyváradi Nellit, aki még mindig borzasztó rafináltan keveri az extravagáns és a nőies vonalat. Ez a nő egyszerűen nem ismeri az unalmas összeállítás fogalmát, bármelyik stílusba kóstol is bele, hihetetlenül tüzes kis inspiráció. A NOA énekstúdió tanárnénije az év során különösen sokszor bújt a VDR szettjeibe, nem csoda, hiszen ezeket a ruhákat szinte kivétel nélkül ráöltötték.

Péterfy Bori (Dal ajánló: Hősök feat. Péterfy Bori – Te vagy a veszély)
Bori v…

Itt egy újabb szép nóta Tkyd és a Hősök tálalásában

Aktívan indítja az új évtizedet Tkyd. Az előadó január 8-án jelentette meg legutóbbi klipjét Kövek a zsebben címmel, ám máris itt van egy újabb közreműködés tőle. A rapper ismét a Hősök srácaival alkotott közösen és az eredmény Ugyanúgy, mint a Próbáld meg, Lassul a gép, Bevesszük a várost, az Ikonok, vagy éppena Ha én lennék a főnök szerzemények esetében is, finom kis minőség lett. Életszagú tartalom, bőröd alá kúszó dallamvilág, hatalmas flow. Indíts el a videót nyomban!
Zene: Mr. JoeKer. Szöveg: Eckü, Tkyd, Mentha Kamera: Ozsváth Gergely, Plank Csaba.
Vágás és utómunka: Elyazgi Dénes
szerző: nikiahatos