Ugrás a fő tartalomra

KLIPPREMIER: Időtlen utazás New York-ban a colorStar jóvoltából

Megérkezett a colorStar New Yorkban és Budapesten forgatott új klipje, az Across the Desert. A videó a tavaly megjelent Time is the Drug lemez első felvezető dalához készült és a zenekar ismét Gábor Márton Juice vizuálművészt kérte fel, aki már több lemezborítót és klipet is készített a csapatnak. A rendező mesél a klip készítéséről és New Yorkról:

„Először Budapesten, a szokásos nyár végi hazalátogatásom alkalmával, egyesével felvettem a zenekar tagjait stúdió körülmények között. Az anyagot visszavittem magammal Brooklynba, ahol megvágtam és közben elkezdtem elképzelni, hogyan helyezem a zenekart a városba. A kliphez az összes háttéranyagot telefonnal rögzítettem városi kerékpáros kalandozásaim közben, ugyanis video művészet mellett néha kerékpáros futárkodással egészítem ki a keresetemet. Mindig is szerettem ezt csinálni, különösen itt New Yorkban, ahol minden egyes sarkon egy filmjelenet játszódik a szemed előtt. A háttereket már a járvány előtt begyűjtöttem, így az közvetlenül nem befolyásolta a munkámat. Az viszont igen, hogy elgázolt egy autó biciklizés közben, ezért ágyhoz voltam kötve 3 hónapig." - kezdte.
"Amikor pár jelenet már körvonalazódott, kimondott kivágásokat vadásztam a tagok mögé, tudva a pozíciójukat. Szándékosan próbáltam időtlennek jeleníteni a várost és általános metropoliszkent mutatni meg New York Cityt. Az élet egyébként nagyon megváltozott a vírus óta. Gazdaságilag kicsit hamarabb lehetett már érezni, mint Budapesten. Nagyobb rendezvényeken dolgoztam VJ-ként és Video Operátorként, de ezeket januártól sorra mondták vissza. Néha az egész csapat a helyszínen tudta meg, olyan hirtelen léptek ki a cégek. Az emberek és cégek elköltöznek, most egész Manhattan üresen áll és senki nem tudja, mikor fog újra kinyitni. Közben a feketék melletti tüntetésekkel, rendőrök elleni általános harccal telt a nyár. Változások idejét éljük!”- tette még hozzá.

A fő énekszólamot közreműködőként jegyző Ruby Harlem mellett a dalban és a klipben feltűnik Oláh Annamari, a Meszecsinka énekesnője is.

„Először egy tömör, gospeles hangzású háttérvokál feléneklésével keresett meg a colorStar. Imádtam a dalt első hallásra, ők pedig valószínűleg a hangomat szerették meg, ugyanis egyszer csak már a stúdióban álltam és a leadet énekeltem. Az ezt követő koncertek pedig őrületesek voltak!” - mondta el Ruby Harlem.

A két énekesnő most ugyan nem lesz ott, de további jó hír a zenekart követőknek, hogy az augusztus 29-i, teltházas Kobuci kertben rendezett koncerten, közel másfél éves önkéntes pihenő után, visszatér a színpadra Szalay Péter alapító-gitáros-szerző is, aki ezt a dalt is jegyzi.

A videó az NKA támogatásával készült.

Forrás: Launching Gagarin Records and Management

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Anymood: "Érzelmi alapon írunk zenét"

Bencsik Tamarát sokan a 2008-as Megasztárban ismerték meg. A dögös, tehetséges lány jelenleg az Anymood duójában állja meg helyét, ahol párjával együtt (Aydan) szolgáltatja a talpalávalót.
Mi az Anymood története? Hogyan ismerkedtetek meg egymással? 
Aydan: Mindketten ismerjük a legendás hajógyári szigetet, ahol közel 10 évig voltam rezidens. Tamara pedig nem csak a hangja, de a férfimagazinokban tett pózai miatt is népszerű. Bevallom, nekem az utóbbi kapcsán ugrott be először, hogy ki is ő. Utólag tudtam meg, hogy a művésznő már régen kifigyelt magának a pult mögül, hiszen fellépései után gyakran megjelent nálunk, és mulatott a zenéimre. Aztán az egyik oldalon írt rám először, és elmondta, hogy tetszik neki, amit képviselek. Kiderült, hogy producerkedik, és 100%-ban egyezik a zenei ízlésünk. Innentől elindultak köztünk az ötletcserék, majd megszületett az első közös számunk, mely a mai napig az egyik legkedveltebb dalunk, az OVER.

Mitől más ez a formáció, mint a többi?
Aydan: Elsősorban …

Best of 2019: A legstílusosabb női előadók

A színpadon bizonyító, minden szinten igazán jól összerakott énekesnők nem csak zenéjüknek, de külsejüknek is nagy figyelmet szentelnek. 2019-ben számomra az alábbi négy rendkívül eredeti hölgy volt a leginspirálóbb stíluskirálynő. Összeállításomban olyan fotókat hozok az énekesnőkről, amelyek nem színpadon készültek, hiszen öltözékeikre a szürke hétköznapokon és az egyéb szereplésekkor is gondosan odafigyelnek.
Nagyváradi Nelli  (Dal ajánló: ÉNB Karola - Ideje megbocsájtani)
2017 és 2018 után most sem tudom kihagyni a Best of listáról Nagyváradi Nellit, aki még mindig borzasztó rafináltan keveri az extravagáns és a nőies vonalat. Ez a nő egyszerűen nem ismeri az unalmas összeállítás fogalmát, bármelyik stílusba kóstol is bele, hihetetlenül tüzes kis inspiráció. A NOA énekstúdió tanárnénije az év során különösen sokszor bújt a VDR szettjeibe, nem csoda, hiszen ezeket a ruhákat szinte kivétel nélkül ráöltötték.

Péterfy Bori (Dal ajánló: Hősök feat. Péterfy Bori – Te vagy a veszély)
Bori v…

Itt egy újabb szép nóta Tkyd és a Hősök tálalásában

Aktívan indítja az új évtizedet Tkyd. Az előadó január 8-án jelentette meg legutóbbi klipjét Kövek a zsebben címmel, ám máris itt van egy újabb közreműködés tőle. A rapper ismét a Hősök srácaival alkotott közösen és az eredmény Ugyanúgy, mint a Próbáld meg, Lassul a gép, Bevesszük a várost, az Ikonok, vagy éppena Ha én lennék a főnök szerzemények esetében is, finom kis minőség lett. Életszagú tartalom, bőröd alá kúszó dallamvilág, hatalmas flow. Indíts el a videót nyomban!
Zene: Mr. JoeKer. Szöveg: Eckü, Tkyd, Mentha Kamera: Ozsváth Gergely, Plank Csaba.
Vágás és utómunka: Elyazgi Dénes
szerző: nikiahatos