Ugrás a fő tartalomra

BESZÉLGETTÜNK - Emy: Nagyon élvezzük, hogy elrugaszkodhatunk a valóságtól

Sarkadi-Szabó Emesét sokan a Nyerő Páros műsorából ismerhettétek meg, ahol egykori kedvese oldalán állta ki a próbákat. A fiatal lány azonban több zenekar énekeseként is szerencsét próbált, nemrég pedig Drawen (Zsemle Alex) társaként új zenei projektbe kezdett bele. Első közösük a LIGHTRIDER címet kapta, és a duó munkásságában az az igazán érdekes, hogy nem a megszokott csöpögős szerelmes nótákra számíthatunk tőlük, hanem egy sokkal kalandosabb, mesésebb, akciófilmszerű világba kalauzolnak el bennünket.

nikiahatos: Mikor érezted először, hogy te valahogy, valamilyen formában zenével szeretnél foglalkozni az életed során?
Emy: Anyukám szerint előbb énekeltem, mint beszéltem, így amint kisiskolás korba léptem, rögtön beírattak gitár és ének szakra. Fura gyerek voltam, folyton álmodoztam, sokáig hittem a mesékben, kerestem a csodákat, valami megfoghatatlant. Végül mindezt megtaláltam a zenében, így lettem szerelmese ennek a dolognak. Van még mit tanulnom, van még hova fejlődnöm, de egy biztos, imádom csinálni.

nikiahatos: Drawen oldalán elindult az új projekted, amelynek első eredménye a LIGHTRIDER címet kapta. Te miért szereted ezt a felállást és ezt a dalt?
Emy: Drawennel több éve zenélünk együtt, sőt, jó barátok vagyunk. Szerettem volna valahogy belehelyezni magunkat a dalainkba; innen jött az ötlet, hogy miért is ne vágjunk bele egy közös szinte filmszerű utazásba. Minden dalunk egy őrült kaland lesz, és egy dimenzió-kapu segít át minket a következő klipbe, így utazunk majd dalról-dalra. A LIGHTRIDER-ben szuperhősök voltunk, egy szuperképességekkel felruházott autóval szálltunk szembe a gonosszal. Szerintem ez egy nem mindennapi sztori, Drawennel nagyon élvezzük, hogy elrugaszkodhatunk egy kicsit a valóságtól.

nikiahatos: Mesélj egy picit az alkotó társakról (Alex Zsemle, Balázs Bogdán, Dániel Majoros, Gergely Tóth) segítőidről (Diaz, Fluor)! Miért pont velük dolgozol?
Emy: Az egy dolog, hogy mi megálmodtuk ezt a képzeletbeli világot, de a megvalósításhoz igazi szakemberekre volt szükség. A klip látványvilágáért Bogdán Balázs felelt, aki egymaga rakott össze egy komplett animációt, ami a videóklipek piacán is nagy ritkaság. A klip élő képeit, vagyis az introt a Sunny Stúdió munkatársainak köszönhetjük; szuper filmesre sikeredett, nagyon passzol a klip további képi világához. Végül, de nem utolsó sorban köszönet jár az útmutatásért, tanácsokért, szakértelemért Tominak és Diaznak. Mindenki elengedhette a fantáziáját ebben a projektben, így nagyon élveztük az alkotás részét.

nikiahatos: Ez a dal angol nyelven szólal meg, terveztek magyarul alkotni? Mit ígérsz nekünk a jövőre? 
Emy: A közös dalaink angol nyelven íródtak, az okok pedig nagyon egyszerűek. Egyrészt nagyon szeretek angolul szöveget írni, másrészt pedig furán hangzik magyarul egy fantasy történet elmesélése egy dalban. Ettől függetlenül megpróbálkozunk a magyar nyelvű változatokkal is. Saját dalokkal is készülök, amik kevésbé lesznek mesések, de annál inkább Mesisek (nevet - szerk). Viccet félretéve, ez egy sokkal személyesebb hangvételű dolog lesz, amit remélhetőleg hamarosan halhattok is majd!

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Anymood: "Érzelmi alapon írunk zenét"

Bencsik Tamarát sokan a 2008-as Megasztárban ismerték meg. A dögös, tehetséges lány jelenleg az Anymood duójában állja meg helyét, ahol párjával együtt (Aydan) szolgáltatja a talpalávalót.
Mi az Anymood története? Hogyan ismerkedtetek meg egymással? 
Aydan: Mindketten ismerjük a legendás hajógyári szigetet, ahol közel 10 évig voltam rezidens. Tamara pedig nem csak a hangja, de a férfimagazinokban tett pózai miatt is népszerű. Bevallom, nekem az utóbbi kapcsán ugrott be először, hogy ki is ő. Utólag tudtam meg, hogy a művésznő már régen kifigyelt magának a pult mögül, hiszen fellépései után gyakran megjelent nálunk, és mulatott a zenéimre. Aztán az egyik oldalon írt rám először, és elmondta, hogy tetszik neki, amit képviselek. Kiderült, hogy producerkedik, és 100%-ban egyezik a zenei ízlésünk. Innentől elindultak köztünk az ötletcserék, majd megszületett az első közös számunk, mely a mai napig az egyik legkedveltebb dalunk, az OVER.

Mitől más ez a formáció, mint a többi?
Aydan: Elsősorban …

Best of 2019: A legstílusosabb női előadók

A színpadon bizonyító, minden szinten igazán jól összerakott énekesnők nem csak zenéjüknek, de külsejüknek is nagy figyelmet szentelnek. 2019-ben számomra az alábbi négy rendkívül eredeti hölgy volt a leginspirálóbb stíluskirálynő. Összeállításomban olyan fotókat hozok az énekesnőkről, amelyek nem színpadon készültek, hiszen öltözékeikre a szürke hétköznapokon és az egyéb szereplésekkor is gondosan odafigyelnek.
Nagyváradi Nelli  (Dal ajánló: ÉNB Karola - Ideje megbocsájtani)
2017 és 2018 után most sem tudom kihagyni a Best of listáról Nagyváradi Nellit, aki még mindig borzasztó rafináltan keveri az extravagáns és a nőies vonalat. Ez a nő egyszerűen nem ismeri az unalmas összeállítás fogalmát, bármelyik stílusba kóstol is bele, hihetetlenül tüzes kis inspiráció. A NOA énekstúdió tanárnénije az év során különösen sokszor bújt a VDR szettjeibe, nem csoda, hiszen ezeket a ruhákat szinte kivétel nélkül ráöltötték.

Péterfy Bori (Dal ajánló: Hősök feat. Péterfy Bori – Te vagy a veszély)
Bori v…

Itt egy újabb szép nóta Tkyd és a Hősök tálalásában

Aktívan indítja az új évtizedet Tkyd. Az előadó január 8-án jelentette meg legutóbbi klipjét Kövek a zsebben címmel, ám máris itt van egy újabb közreműködés tőle. A rapper ismét a Hősök srácaival alkotott közösen és az eredmény Ugyanúgy, mint a Próbáld meg, Lassul a gép, Bevesszük a várost, az Ikonok, vagy éppena Ha én lennék a főnök szerzemények esetében is, finom kis minőség lett. Életszagú tartalom, bőröd alá kúszó dallamvilág, hatalmas flow. Indíts el a videót nyomban!
Zene: Mr. JoeKer. Szöveg: Eckü, Tkyd, Mentha Kamera: Ozsváth Gergely, Plank Csaba.
Vágás és utómunka: Elyazgi Dénes
szerző: nikiahatos