Önmagunk újrahuzalozása - debütál Zsüd első albuma

Megjelent az electro-pop produkciójában műfaji keresztezésekkel szívesen kísérletező Zsüd első albuma. A debütáló korong a REWIRING címet kapta és 11 dalt tartalmaz. 11 naplószerű lenyomatot kapunk hát a producer-dalszerző-énekestől, amelyek Zsüd, vagy az általa megfigyelt élményekből táplálkoznak, és igen széles skálát fednek le mind stílus, mind hangszerelés, mind pedig hangulat tekintetében. Ebben a sokszínűségben a kohézió maga a változás, önmagunk legmélyebb magjáig való lehántása és onnan történő újrahuzalozása. A lemez fő funkciója a változás leírása, amelynek a különböző állomásai többféle formában mindenkinek ismerősek lehetnek.


„2018-ban írtam a legelső dalokat. Emocionális oldalról nézve van, amely saját magam, vagy mások által megélt érzelmeket ír le, illetve vannak egészen filozofikus témájú dalok is, a lemezen megtalálható egyfajta dokumentarista attitűd is. Szeretem a dalszerzést minél több oldalról megközelíteni, van, amikor egy szál zongorán születik meg, van, amely egy szinti hangból bomlik ki, és van olyan is, ami a szövegből indul el.” – mesélte Zsüd a lemez munkálatairól.

„Jó lenne színpadra vinni mihamarabb a dalokat, bár nem tudom, hogy mikor lesz erre lehetőségünk. Addig is dolgozom tovább, van már jó néhány vázlat a fiókban, amely csak arra vár, hogy befejezzem őket. A REWIRING lemezzel, úgy érzem, hogy kipipáltam az eklektikát, jobban elkezdte mozgatni a fantáziámat a koncepció-lemez gondolata, van erre több ötletem is. Szeretnék a jövőben minél többet kollaborálni másokkal, két év négy fal közötti alkotás után jól esik a közös munka. – tette még hozzá.


Forrás: Kedves Péter
szerkesztő: nikiahatos