Eufórikus szabadságérzés. A BUSH ismét megmozgatta Budapestet

A Budapest Showcase Hub hatodjára is megmutatta, hogy nem kell nyugatra menni, ha izgalmas előadókat szeretnénk hallani és két napra idehozta a kelet-európai régió legizgalmasabb friss produkcióit és szakembereit. Egy év kihagyás után most ismét a személyes találkozásoké és az élő zenéé volt a főszerep. A naptárba pedig máris beírhatjuk a jövő évi BUSH dátumát: találkozzunk 2022. október 19-21-én!

Bár a nyár kezdetétől a koncertek és a fesztiválok ismét visszatértek az életünkbe, ugyanez kevésbé volt elmondható a nemzetközi eseményekről és látogatókról a sokszor bonyolult és bizonytalan utazási szabályok miatt. Most azonban a Liszt Ünnep részeként megrendezett, a kelet-európai régió zenészeire fókuszáló fesztivál és zeneipari konferencia, a BUSH ismét nemzetközi hangokkal töltötte meg Budapest klubjait. Sőt, a környező országokon túl még az USA-ból és Angliából is érkeztek vendégek.


„Meg tudtuk mozgatni a várost! Az új helyszínek, mint a Turbina vagy a megújult Gödör látszólag könnyedén válnak a budapesti éjszakai élet stabil pontjaivá és imádták az emberek az ott fellépő zenekarokat. A Rumbach Zsinagóga egészen egyedi atmoszférája újabb éteri dimenziókba emelte az ott fellépők (Barabás Lőrinc és Niklas Paschburg) zenéjét, és őrült hullámvasút volt utána egyből a Központ alagsorában zúzni a stroboszkópos élő technóra. Érezhető volt azonban az újabb hullám is, mert több nagyon várt koncertet kellett lefújnunk, és számos kolléga kényszerült lemondani az útját az utolsó pillanatban. Ezzel együtt is több, mint 12 országból jöttek össze zenekarok és vendégek” – foglalja össze az idei BUSH tapasztalatait Horváth Renátó, a rendezvény társalapítója. – „Sokuknak ezek voltak a hosszú bezártság után az első offline találkozásai, az első koncertjei. Általuk pedig másokon is kézzelfogható volt egy kis eufórikus szabadság érzés.”

Mindeközben a két nap alatt a zeneipari konferencián az elmúlt időszak tapasztalatai mellett, sok-sok menedzser bevonásával kerestük a megoldásokat az előadók pandémia utáni érvényesülésére három különböző fórumon is. A közös diskurzusok mellett az NFT technológiáról szóló panel, valamint a SYNCH workshop bizonyult különösen népszerűnek, de számos, jövőbe mutató megbeszélés is lezajlott a Fészek falai között. Ki tudja, talán pont itt nyíltak ki fontos külföldi kapuk valamely hazai előadó számára…

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

MTV EMA 2021: Világsztárokkal ünnepelhet Magyarország 2 000 leglelkesebb rajongója

MTV EMA 2021: Azahriah és DJ Joel Corry is fellép az MTV World Stage-en

MTV EMA 2021: Több, mint 500 jegy fogyott a Jegykiosztó első napján