Az ősz egyik legnagyobb rádiós slágeréhez készített live session videót a Konyha

A Százszor visszajátszott és a Földrevaló című dalok után a Konyha ezúttal egy lazább, fanyarabb hangulatú dallal vette be a slágerlistákat: a Tegnap éjjel című dal második hónapja szól rotációban a Petőfi Rádióban és sok hazai adón, emellett felkerült a MAHASZ Rádiós Top 40 listájára is. A csapat tagjai úgy gondolták, ezek után mozgóképes verzió is dukál a dalhoz, de nem akartak egy újabb házibuli klipet, ebből a műfajból már megcsinálták saját verziójukat Vegyétek el a mobilom című számukhoz.


“A "Tegnap éjjel" a májusban megjelent 5. lemezünkről maradt le - mesélt a zenekar frontembere, Szepesi Mátyás - egészen egyszerűen a többi dal jobban állt akkor és nem akartunk leragadni miatta a munkálatokkal. Ettől függetlenül már akkor nagyon szerethetőnek tartottuk, így augusztusban elővettük, hogy befejezzük, így született a rádiós verzió Toldi Miklós producelésével. Eredetileg egy klasszikus videóklipet terveztünk hozzá, de állandó tettestársunk Lehel Olivér rendező feldobta, hogy sokkal szívesebben csinálna hozzá egy live session verziót, így készítettünk egy klasszikusabban megszólaló (zongora), de karcosabb kiadást. Ez a hangzás talán még jobban támogatja a dal mondanivalóját, miszerint mindannyiunknak szükségünk van arra, hogy a ránk rakott felelősség terhei ellensúlyozására időnként el kell dobni a tudatunkat - másnapra, kis keresés után úgyis meglesz.”

A Tegnap éjjel a Konyha számára egyfajta nemhivatalos szilveszteri dal, mert - bár vizuálisan végül nem emelték ki a videóban, szövegében erősen kapcsolódik az év utolsó napjához, ami - az ő szavaikkal élve: “az agyeldobás intézményesített napja”.

A csapat átmenetileg szünetelteti a koncertezést, cserébe folyamatosan forgat és stúdiózik, további meglepetéseket ígér 2022 első negyedévére - akik követik közösségi médiafelületeiket, már össze is rakhatták, mire készülnek a srácok.


ötlet, rendező, utómunka: Lehel Olivér
operatőr: Szőke János

forrás: Pozsogár Tündi