Itt a dal: Második számát is megmutatta új lemezéről a Jónás Vera Experiment

Április 25-én,a Katona József Színházban mutatja be HOLD című nagy lemezét a Jónás Vera Experiment. A hat lemez nélküli év után megjelenő albumról egy dalt már bemutatott a zenekar a közönségnek, de már a második single, a Kesergés című népdal feldolgozás is hallgatható.


Április 15-én jelenik meg a Jónás Vera Experiment harmadik stúdióalbuma. A HOLD címre keresztelt lemezre sokat kellett várniuk a rajongóknak, az előző, Tiger, Now! hat éve jelent meg. A közelgő lemezről egy dalt már megmutattak az alkotók, a Mélyvíz után most egy különleges népdal feldolgozás debütál Kesergés címen. 

„Számomra ez a dal az egyik tételmondata a HOLD gondolatmenetének. Van benne valami borongós füstölés, elég mély igazságot mesél el, szeretem ezt a hangulatot. Először a Barbaro zenekar előadásában hallottam és so kat ment a fülemben, nem is volt kérdés, hogy meg szeretném csinálni a dalt, ehhez Bécsy Bencét kértem fel producernek.” – meséli a Kesergés lemezbe illesztéséről Jónás Vera. 


A HOLD című új lemez április 15-étől lesz elérhető, a lemezbemutatót pedig egy nem szokványos helyszínen, a Katona József Színházban rendezik meg, erről a választásról is mesélt az énekes - dalszerző.

„Az utóbbi időben sokkal kevesebb koncertet vállaltunk, de azokhoz igyekeztünk mindig különleges helyszíneket választani. Felkértem Keresztes Tamást, a Katona színész - rendezőjét, hogy segítsen a koncert dramaturgiájában és színpadképének megálmodásában. A koncerten közreműködik a Soharóza kórus néhány tagja, és a lemezen szereplő közös dalunkat is előadjuk Barkóczi Noémi énekes - dalszerzővel.”


forrás: Bodó Bence