WMMD Digitális Zenei Díj 2022: Öt kiemelkedő zenei produkció kapta meg az elismerést

Idén immár másodszor adták át a WMMD Digitális Zenei Díj nevű elismeréseket, amelyeket a zenei streaming területén 2021-ben kiemelkedő eredményeket elért produkciók kapták. Díjat nyert LMEN PRALA, a Tankcsapda, L.L. Junior, az Elefánt zenekar, valamint különdíjban részesült Bánki Nikoletta (GrapefruitMoon Records).

A több mint ezer partnerrel rendelkező WMMusicDistribution Kft. mintegy négyezer független magyar előadó és zenekar dalait kezeli és terjeszti a digitális felületeken. A WMMD csapata segítségével válnak elérhetővé a zenei újdonságok Spotifyon, Apple Musicon, YouTube Musicon vagy épp Deezeren.


Az online zenehallgatási szokások és a közönség visszajelzésein alapuló adatok alapján odaítélt díjak kapcsán Sebestény-Gallasz Enikő, a hazai zenei terjesztő vezetője elmondta:
"Partnereink közül idén is objektív szempontok szerint választottuk ki a díjazott produkciókat - kivéve egyet, 'Az év partnere' kategória nyertesét. Ezt a díjat ezúttal is annak a partnerünknek szántuk, aki az elmúlt évben a legaktívabban alkalmazta az általunk ajánlott eszközöket, és a leginkább próbálta kiaknázni a digitális szolgáltatásokban rejlő lehetőségeket."


A WMMD a sikereket mérhető értékek, transzparens szempontok szerint tette mérlegre. Az egyes kategóriák a közönség érdeklődését tükrözve így álltak össze:

A legsikeresebb dal
A WMMD által terjesztett zenei anyagok közül 2021-ben LMEN PRALA "Polizei" című dala volt a leghallgatottabb az audio streaming szolgáltatásokban.

A legsikeresebb előadó - Spotify
A Spotifyon a Tankcsapda szerepelt a legjobban az elmúlt évben! A WMMD által kezelt legendás katalógus egyébként a további zenei streaming szolgáltatóknál is a legnépszerűbb lett 2021-ben.

A legsikeresebb előadó - YouTube
A WMMD hálózatában L.L. Junior slágerei generálták a legnagyobb megtekintési számokat a YouTube-on, valamint az ő rajongói töltötték a legtöbb időt kedvencük csatornáján!

A legtöbb Spotify Canvas megtekintés
A zenei megjelenések vizuális színesítésére és a forgalmak növelésére kiválóan alkalmasak a Spotify Canvas funkcióban feltölthető rövid videók, animációk. 2021-ben az Elefánt zenekar aknázta ki ezt a lehetőséget a legeredményesebben!

Különdíj - Az év partnere
Bánki Nikoletta a WMMD által javasolt digitális zenei funkciók, eszközök hatékony használatával sokat tett a GrapefruitMoon Records által képviselt produkciók ismertsége, minél szélesebb körű elérése érdekében. 

Egyedi tervezésű, exkluzív kivitelű díj
Abonyi Alma 2005 óta nagy szenvedéllyel kutatja, kísérletezi az új technikákat, trendeket a gyanták és kompozitok világában - mindezt a színek, formák kavalkádjában. Három éve nyitotta meg a Rezina Studiót, mely alkotóműhely az avatatlan kezek számára is lehetőséget nyújt, hogy beletanuljanak a gyantázás varázsába.

Alma a WMMD Digitális Zenei Díj négy alapkategóriája és a különdíj számára két egyedi, szimbolikus alkotást álmodott meg.

Emberközpontú digitális zenei terjesztés
A WMMD csapata az automatizmusok és a mesterséges intelligencia világában emberközpontú ügyfélkezeléssel, folyamatos személyre szabott partneri kommunikációval segíti a mintegy 80 ezer dalos független zenei repertoár és a hozzájuk kapcsolódó produkciók előbbre jutását. Zenei disztribútori tevékenységük mellett workshopokkal, edukációs célú híranyagokkal, személyes tanácsokkal látják el partnereiket, akikkel a produktív, közösségi szellemmel átitatott légkörben működnek együtt. A digitális zenei platformokon (YouTube, Spotify, Apple Music, Deezer, stb.) való hatékony jelenlét mellett igyekeznek irányt mutatni és termékeny ösvényt vágni a legfrissebb újítások és szolgáltatások világában.


forrás: lightmedia