Itt a dal: Szólóban indul útnak Sidd DeVille

Sidd DeVille (Boda Ákos) zenei karrierjét túlnyomó többségben a hagyományos rock n’ roll tette ki, ám időről-időre más irányba is elindult. Ilyen volt például, amikor 2017-ben M.O.T.R. formációjával modern, technos fűszerrel szórták meg kedvenc muzsikáikat. Az előadó bizonyított olyan felállásokban, mint a Guns N' Roses Experience UK, a Machine Mouse, a Holiday Crüe, a Helldorado, Jolly Roger, Candy Shop, vagy a már említett M.O.T.R. Zenélt az EU legtöbb országának kis- és nagyvárosában, klubjában, fesztiváljain.


Most pedig saját útjára lép a sportolni sokat szerető Sidd DeVille, akinek ötletei, ihletei mozgás közben születnek meg leginkább. Így alakult ki benne kortárs popzenével fémjelzett, stílusokat átívelő szólókarrierje új iránya is, amely során kizárólag önmagának akar megfelelni.

„Az egyik legfontosabb célom, hogy nyomot hagyjak a világban. Engem ez az elmúlt 2-3 év a teljes lezárásokkal, az otthon maradásokkal és társaival arra ébresztett rá, hogy mennyire fontos a szabadság. Durva terrorként éltem meg ezt az időszakot, mert mindig a szabad akaratban hittem. Arra inspiráltak ezek az évek, hogy még több mindent kiadjak magamból, hogy többet kreatívkodjak, nekem ez a legfőbb gőzkieresztési lehetőségem.” – kezdte Sidd DeVille, akinek volt is mit kiengedni-e magából a világjárvány hatásain túl. „Szembesültem azzal, hogy milyen könnyen elveszíthetünk mindent. Ebben a szakaszban volt árulás, csalás, átverés, csajokban csalódás, magamban csalódás. Az egyetlen valóban fontos dolog számomra a zene, amit igyekeztem pozitívnak megőrizni. Ha már ennyi mocskos dolog történik velünk, a világban, legalább a zene maradjon pozitív.”

Sidd-nek nem volt könnyű gyerekkora, mindig sokat kellett dolgoznia, küzdenie, hogy feltörjön. Ám úgy gondolja, hogy addig jó, amíg lázban égünk, amíg teszünk, tervezünk, tovább lépünk.

„Most jutottam el arra a szintre, hogy a saját zenei képességeimből, az összerakott technikámból olyan zenét csináljak, ami valóban engem tükröz. A zenéim a komoly történések ellenére sem lesznek negatívak, nem lesznek reménytelenek, lehúzóak. Az első, most megjelenő dalom hip-hop alapokra épült, amit annak idején az első zenekarommal már kipróbáltam, a Bioharazard/Public Enemy nyomán, de nagyközönség előtt még soha nem rappeltem. Énekesként viszont ezt is ki akartam próbálni, mert számomra nincsenek tabuk. Tisztában vagyok azzal, hogy nem vagyok rapper, ezt meghagyom azoknak, akik erre tették fel az életüket, de ez az életrajzi ihletésű téma valahogy hozta magával ezt a vonalat. A szám egyfajta köszönet azoknak, akik életben tartottak, támogattak. Barátok, barátnők, csajok, jó emberek, akik soha nem hagytak elsüllyedni. A refrén egy kis biztatás nekik, mert sokan elvesztik néha a hitüket a világban. Ne érdekeljen, ha furcsán néznek, semmivel sem jobbak nálad! Addig jó, míg lázban égünk, és nem hagyjuk, hogy lenyomjanak minket. Erről szól ez a dal, meg arról, hogy aki alulról jön, mindig meg kell találnia a módot arra, hogy megküzdjön az álmaiért, a sikereiért. Ha ez a dal kifejezi valamennyire a hálámat, a köszönetem, már megérte az egész.”- árulta még el az Első lettél kapcsán.


szerző: nikiahatos