Itt a klip: Szívszorító történet éled újjá a Pandóra Projekt új videójában

Egyszerűen kellett a bosszú ebbe a történetbe.

„A „virágról virágra” ötletét egy népballada adta, amit akkor énekeltem, amikor felvételiztem a konzervatóriumba. Ez egy tragikus történetet mesél el a megcsalásról, a bánatról, az emberi gyarlóságról és az ezt követő szörnyű végkifejletről, a gyilkosságról” – meséli Végh Janka, a zenekar egyik énekese. „Az eredeti mű kissé hirtelen, furcsán azzal zárul, hogy meghal a főhős, de az nem derül ki, hogy az anyja vagy a párja ölte meg. Ezt a sztorit gondoltuk kicsit tovább Dorcival (Major Dóra, a zenekar másik énekese), úgy hogy a bosszú is megjelenjen benne” – teszi hozzá.

Hámori Máté hangszerelésével egy olyan dal született, amely egyszerre hozza vissza az eredeti ballada hangulatát, de mégis egy új és modern történet készült el belőle.


A lányok elmondták: a klipet Dezső Bálint rendezte, akivel már az aki érdekel és a csirkefogó forgatásán is együtt dolgoztak. Dezsőnek nagyon bejött ez a női energiás/bosszúállós téma, így boszorkányos, néha már-már szektás hangulatot álmodott a dalhoz.

„Dezső először azt az instrukciót adta nekünk, hogy ugráljuk körbe Barna Máté kameráját és közben üvöltsük hangosan a szöveget. Első hallásra mindketten megdöbbentünk a kéréstől, de a végeredményt látva már biztosak voltunk abban, hogy minden perc megérte, amit a hajnali hidegben vagy a tűző napon izzadva töltöttünk a forgatáson Nagykovácsiban. Imádtuk azt is, hogy az erdő közepén ott állnak moziszékek, az ágy a párnákkal és a hőgomba, hogy a kígyók ne fázzanak meg. A klip – amit egyébként Kőváry Dani vágott meg - pontosan olyan lett, amilyennek elképzeltük” - mondja Janka és Dorci.


forrás: Gold Record