Ismét hatalmasat alkotott a Lévi Story-val Király Béla

Hatalmas sikerrel zárult a vérpezsdítő dallamokkal fűszerezett Lévi Story – A farmerkirály premierje. A Klezmer musicalben Levi Strauss élete mellett többek között az amerikai kivándorlási hullámmal is foglalkoznak az alkotók, szereplők. A Kerényi Miklós Gábor, KERO rendezte darab ősbemutatójára múlt hétvégén került sor Siófokon, ahol olyan kiválóságok léptek színpadra, mint Szulák Andrea, Szabó P. Szilveszter, Kerényi Miklós Máté, vagy éppen Haraszti Elvira.


A látványos színpadképet a vérprofi, munkáival mindig előremutató, emlékezeteset nyújtó Király Béla koreografálta, aki KERO-val a kezdetektől fogva rendszeres meetingeken beszélte át a történetet, a jeleneteket.

„Erőt, elnyomottságot, boldogságot kellett megfogalmaznom a táncon keresztül, minden megmozdulásban van belső tartalom. A felkészülésben, a megkoreografálásban fontos szempont volt, hogy a mozdulatok szolgálják a darabot, a lépéseket minden alkalommal az adott színészre, táncosra alkottam meg. Minőségbe vetett hit, szenvedély, szakmai alázat kísért a felkészülés során. A tradicionális zsidó táncot ötvöztem a kortárssal, a street dance stílusjegyeivel. Szerettem volna nagyon izgalmas, egyedi mozgásvilágot adni. Szeretném megemlíteni az Ensemblét, akiknek rengeteg munkájuk van az előadásban, nagyban hozzájárulnak az előadás látványához, energiájához. Külön szeretném kiemelni a 3 szólista táncost, Győri Ádámot, Keserű Pétert, Szombath Gergőt, akik az előadás nagyon fontos szereplői, megjelenésük mindig nélkülözhetetlen, izgalmas. Köszönöm a megtisztelő felkérést Kerényi Miklós Gábornak, Veszprémi Petőfi Színház igazgatójának, Oberfrank Pálnak. Kemény időszak volt, de megérte. – mondta el a BSIDE Hungary-nek Béla. 

Hogy mi a darab jövője? Először is augusztus 26. és 27-én a Fertőrákosi Kőfejtő és Barlangszínházban adják elő újra, ezt követően pedig a Veszprémi Petőfi Színházban lesz látható a 2022-2023-as évad során.


szerző: nikiahatos
fotók: Dombóvári Tamás