PREMIER: Szenzációs koncertfilmmel érkezik a HEATLIE

Ki sem kell mozdulnunk otthonról egy hatalmas buli kedvéért! Néhány perccel ezelőtt került fel a YouTube-ra a HEATLIE zenekar várva várt koncertfilmje, amivel bárhol újra átélhetjük az élményt.

Valódi ínyencséggel jelentkezik a népszerű HEATLIE formáció: az együttes március 24-én az Akváriumban tartott nagysikerű koncertjéről készült filmet mától bárki ingyenesen megnézheti a videómegosztó oldalon. Az egész ötletet az adta, hogy a fiúk, azaz Heatlie Dávid (ének, perka), Kocsák Krisztián (gitár, vokál), Oláh Misi (basszusgitár), Fancsalszki Viktor (szintetizátor), Müller Máté (dob) imádják az élő fellépések hangulatát, azt a szabadságot és egymást is, ami a sima audio felvételeken nem mindig jön át, így arra gondolt Dávid, hogy rögzíteni kellene egy bulit. A márciusi fellépés volt az eddigi leghosszabb koncertjük, ahol az összes daluk eljátszása mellett feldolgozásokkal, különböző szólókkal és meglepetésvendégekkel készültek, ezért adta magát, hogy ez legyen megörökítve.

„Czoller Bencééket kértük fel, hogy videó formájában is rögzítsék az eseményt. Nagy kihívás volt ez, és szerencsére bele se gondoltam, hányféleképpen mehetett volna rossz irányba is a történet. Ha például a csütörtöki nap miatt mondjuk kevesen jönnek el, vagy elromlik a koncert közepén a kamera, vagy tönkremegy az egyik hangszer és így tovább… végül (igaz, sok esetben a szerencse is mellettünk állt) minden rendben zajlott és büszkén mutatjuk be minden idők egyik koncertjét” – avat be a részletekbe az énekes frontember.

A mű érdekessége, hogy egy snittben láthatjuk az egész koncertet – Magyarországon először jelenik meg ilyen formában koncertfilm. „Itthon én még nem láttam hogy jelent volna meg ilyen technikával koncert, egyetlen vágás sincs ugyanis a filmünkben, egy snittből áll az egész – magyarázza. – Egy amerikai zenekarnál láttam hasonlót és nagyon megtetszett az ötlet. Kipróbáltuk, kihívás volt, de bejött!”

Utómunkával is volt azért dolguk: Deseő Balázzsal, akivel a zenekar kezdete óta dolgoznak együtt, keverték a bulit, hogy a közönség Spotify-on is jó minőségben tudja hallgatni a koncertet.

Az együttes tagjai úgy érzik, hogy végre sikerült úgy előadniuk a műsort, ahogyan azt a próbateremben megálmodták: „A rögtönzött dobszólók, az őrület, ami néha ránk jött a színpadon, és hogy végre vendéget is hívtunk Kenny személyében, akivel zenekarának, a Patikadombnak egyik slágerét adtuk elő. Ilyen egy klasszikus HEATLIE koncert. Kiszámíthatatlan.”

És hogy mit tartogatnak még a tarsolyukban? Dávid elmondása szerint a filmmel lezártak egy korszakot, de egyúttal új fejezetet is nyitottak. „Ezek a dalok beértek, jöhetnek az újak, az új műsor, új ötletek. Ilyen formában, kicsit másképpen, de lesz még giga HEATLIE koncert!”


forrás: Santos Productions