Rúzsa Magdi aranylemezes énekesnőként tért vissza a színpadra

Telt házas koncerttel és a világon talán elsőként NFT formájában is átadott aranylemezzel ünnepelte Rúzsa Magdi a várva várt visszatérését a színpadra.

Július 1-jén a Budapest Parkban rajongók ezrei érezhették újra Rúzsa Magdi lenyűgöző tehetségét, amikor útjára indult az egész nyáron átívelő Papírsárkány turné. Az énekesnő azonos című vadonatúj dala ezen az estén debütált élőben, ám a másfél órás koncerten természetesen hallhatóak voltak a Karma című album dalai is, kiegészülve Magdi legnagyobb slágereivel, mint az 1 x fent 1 x lent, az Április, az Érj hozzám vagy épp a Szerelem.

Az izgalmas koncert előkészületei közben, a kulisszák mögött Magdi átvehette a legutóbbi, Karma című albumáért járó aranylemezt. A korong a címadó dalon kívül tartalmazza a Hivatalos magyar slágerlisták rádiós rekordját tartó Szembeszél című slágert is.


"A Magyar Hangfelvétel-kiadók Szövetsége az elmúlt években - a nemzetközi trendeknek megfelelően - megújította az arany és platina minősítések rendszerét. A fizikai hanghordozók (CD, DVD, BluRay, vinyl, kazetta) értékesítései mellett immár a digitális letöltések és streamek (Spotify, Apple Music, YouTube, stb.) is beszámítanak a fogyásokba. Így a hangfelvételipar alkalmazkodik az aktuális zenefogyasztási szokásokhoz, és eközben ugyanúgy elismeri az alkotók kiemelkedő teljesítményét" - mondta Szűts László, a MAHASZ elnöke.

Rúzsa Magdolna Karma című, arany minősítésű albuma azért számít zeneipari mérföldkőnek, mert az énekesnő digitális zeneterjesztéssel foglalkozó partnere, a WMMD (WMMusicDistribution Kft.) - a világon talán elsőként - kibocsátotta a MAHASZ által hitelesített aranylemezt NFT formában is.

"A WMMD mindig is igyekezett megtalálni azokat az eszközöket, újításokat, melyek nemcsak látványosak, de valóban segítik a független előadók munkáját. A web 3.0 technológiával már lassan 2 éve aktívan foglalkozunk annak érdekében, hogy a szolgáltatásunkba be tudjuk építeni azokat az elemeket, amelyeket hasznosítani tudnak a partnereink. Az idei nagy web 3.0 projektünk első eleme az NFT arany- és platinalemez, melyet terveink szerint még az év vége előtt további újdonságok követnek majd. Az aranylemezek témájában sem ez az egyetlen újításunk, partnereink hamarosan értesülhetnek majd arról, hogy milyen egyéb ehhez kapcsolódó funkciókkal bővül a szolgáltatásunk. Nagyon örülünk, hogy a MAHASZ-ban partnerre találtunk, és közösen indíthatjuk útjára ezt a projektet" - mondta Sebestény-Gallasz Enikő, a WMMD vezetője.

Mi az az NFT? Az NFT, vagyis a "nem helyettesíthető token" olyan digitálisan hitelesített tulajdon, amelynek adatai megmásíthatatlanok, így például Rúzsa Magdi aranylemeze a blokkláncon elhelyezve követhető, elérhető.

forrás: lightmedia news